Op het event zelf werden een aantal workshops
gegeven. Wij hebben er in totaal 3 gevolgd. De eerste workshop ging over het herkennen
van extra virgin olijfolie. De workshop werd gegeven door een Spaanse en zij vertelde allerlei feitjes die niemand in Nederland eigenlijk wist. Zo staat er
op heel veel olijfolies dat ze extra
virgin zijn, terwijl ze dit helemaal niet zijn. Je betaalt dus extra, omdat je
denkt dat het goede olijfolie is, terwijl dit helemaal niet waar is. Tijdens de
workshop legde ze uit hoe je de echte extra virgin olijfolie kan herkennen
zodat horecaondernemingen wel echte extra virgin olijfolie aan hun gasten
kunnen serveren.
De tweede workshop was van Koppert Cress. Hier werd van alles
verteld over de verschillende soorten cressen die zij aanbieden en met welke
topchefs zij allemaal samenwerken. Ook mochten we best een aantal cressen zelf
proeven. Bijvoorbeeld eentje die heel erg smaakte naar citrus, maar ook een
cress die hij had gemengd met gin/wodka.
Als laatste hadden we een workshop van Wouter Verkerk. Dit
is een trendwatcher in horeca en gastvrijheid. Verder schrijft hij ook blogs en
colums over gastvrijheid & meer en is hij trainer en adviseur op het gebied
van horeca en gastvrijheid. Dit vond ik
wel de leukste workshop, hij ging in op bijvoorbeeld irritaties van de gast aan
de bediening en andersom. En zo kwamen we er eigenlijk achter dat deze
irritaties precies hetzelfde zijn aan elkaar, en dat daar dus wel een kans ligt
om deze irritaties bij de gast weg te nemen. Al met al een heel interessante
workshop. Vooral voor mensen die een horeca onderneming hebben of er eentje
willen starten.
0 reacties:
Een reactie posten