donderdag 15 oktober 2015

Gastronomie beurs

Op het event zelf werden een aantal workshops gegeven. Wij hebben er in totaal 3 gevolgd. De eerste workshop ging over het herkennen van extra virgin olijfolie. De workshop werd gegeven door een Spaanse en zij vertelde allerlei feitjes die niemand in Nederland eigenlijk wist. Zo staat er op heel  veel olijfolies dat ze extra virgin zijn, terwijl ze dit helemaal niet zijn. Je betaalt dus extra, omdat je denkt dat het goede olijfolie is, terwijl dit helemaal niet waar is. Tijdens de workshop legde ze uit hoe je de echte extra virgin olijfolie kan herkennen zodat horecaondernemingen wel echte extra virgin olijfolie aan hun gasten kunnen serveren.

De tweede workshop was van Koppert Cress. Hier werd van alles verteld over de verschillende soorten cressen die zij aanbieden en met welke topchefs zij allemaal samenwerken. Ook mochten we best een aantal cressen zelf proeven. Bijvoorbeeld eentje die heel erg smaakte naar citrus, maar ook een cress die hij had gemengd met gin/wodka.


Als laatste hadden we een workshop van Wouter Verkerk. Dit is een trendwatcher in horeca en gastvrijheid. Verder schrijft hij ook blogs en colums over gastvrijheid & meer en is hij trainer en adviseur op het gebied van horeca en gastvrijheid.  Dit vond ik wel de leukste workshop, hij ging in op bijvoorbeeld irritaties van de gast aan de bediening en andersom. En zo kwamen we er eigenlijk achter dat deze irritaties precies hetzelfde zijn aan elkaar, en dat daar dus wel een kans ligt om deze irritaties bij de gast weg te nemen. Al met al een heel interessante workshop. Vooral voor mensen die een horeca onderneming hebben of er eentje willen starten. 

0 reacties:

Een reactie posten

 

Food for thought Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger