
In deze tijd van het jaar richtten de kookprogramma's en kookmagazine's zich dan ook helemaal op het thema: Barbecue. Er zijn recepten te vinden voor een lekker gemarineerd stukje vlees of vis, zodat je een keertje variatie hebt op de barbecue. Recepten voor een heerlijke saus bij je vlees, bijvoorbeeld een eigen gemaakte pepersaus en recepten voor lekkere bij-gerechtjes. Zoals een heerlijke aardappelsalade. Want alleen maar stukken vlees eten is natuurlijk ook niet lekker.
In Nederland is het barbecueën zo populair, dat er zelfs restaurants zijn geopend waar je binnen kunt barbecueën. In Veldhoven, waar ik woon, is er laatst nog eentje geopend. Aangezien ik graag allerlei soorten restaurants wil uitproberen, ben ik ook hier een keertje gaan eten.
Ik vond het er meteen heel erg gezellig uitzien, een beetje Mexicaans ingericht met overal grote tafels. In elke tafel zat in het midden een barbecue geïnstalleerd en in de grote tafels meerdere.
Er was een enorme keus aan vlees en vis. Zo was er bijvoorbeeld kipfilet in allerlei verschillende marinades, varkenshaas, gamba's, zalm, (super lekkere) biefstuk en nog veel meer. Zeker een aanrader voor iedereen die van barbecueën houd. Want nu hoef je niet meer te wachten tot de zomer, maar kun je ook in de winter barbecueën!
0 reacties:
Een reactie posten