Ook staat tapas bij steeds meer cafés en restaurants op de menukaart, als borrelhapje of als voorgerecht. Deze trend is waarschijnlijk ontstaan door de heersende economische of maatschappelijke omstandigheden. Door de lange recessie waar Nederland zich in bevind, gaan mensen steeds meer bezuinigen. Dus ook op uiteten. Dit stimuleert het eten van kleine, voordelige hapjes.
De culinaire mogelijkheden van tapas zijn eigenlijk vrijwel eindeloos. Ondanks hun beperkte kosten. De hapjes komen, zoals je misschien wel weet, oorspronkelijk uit Spanje. In Spanje heeft vrijwel elke streek zijn eigen tapas. Hierdoor hoeft de tapaskok zich niet aan bepaalde regels te houden en kan hij/zij eindeloos experimenteren met ingrediënten, vormen en smaken. Het is eigenlijk dé manier om nieuwe gerechten uit te proberen.
De gerechtjes kunnen natuurlijk bij een borrel worden gegeten, of in een restaurant, maar het is natuurlijk ook leuk om zelf tapas te maken. Wil je zelf de keuken in duiken, dan is het het makkelijkst om te beginnen met Spaans tomatenbrood.
0 reacties:
Een reactie posten