maandag 2 juni 2014

Wok & GO

 
Wokken is hot! Letterlijk en figuurlijk. De laatste jaren is wokken erg populair geworden in Nederland, zowel thuis als in restaurants. Dit omdat wokken je de mogelijkheid biedt om snel iets lekkers en gezonds op tafel te toveren.

Chinese restaurants verloren de laatste jaren veel klanten. Veel minder mensen gingen naar de chinees toe om eten te halen, dit omdat hun reputatie echt heel slecht was geworden. Mensen dachten dat de Chinese keuken niet hygienisch genoeg was en wilde daarom hier geen eten meer komen afhalen.

Tot dat er een nieuw concept werd bedacht, gebaseerd op het bekende gegeven dat mensen graag veel willen eten voor weinig geld (vooral Nederlanders).


Een wokrestaurant. Het idee was om koks 'live' in te zetten, zodat er bezuinigd kon worden op bedienend personeel. Bovendien is de techniek van het wokken relatief eenvoudig en hoeft er geen (dure) chefkok te zijn. Echter hadden ze nog wel een probleem, wokgerechten vullen niet echt. En daarom serveren de meeste wokrestaurants naast de wok ook gerechten zoals nasi, bami en sate. Goedkoop en eenvoudig te produceren.
 
Een groot verschil tussen een traditioneel Chinees restaurant en een wokrestaurant is de zichtbaarheid van de keuken. Een wokrestaurant heft een open keuken; gasten kunnen precies zien hoe hun eten wordt bereid, en dat lever nog spektakel op ook. De kok zorgt voor veel vlammen en binnen een minuut is je maaltijd klaar. Deze openheid heeft de reputatie van Chinese restaurants heel erg goed gedaan.
 
Er is genoeg variatie en is perfect als afsluiting van bijvoorbeeld een bedrijfsuitje, een familie-etentje of een bruiloft.
 
 

0 reacties:

Een reactie posten

 

Food for thought Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger